Η Βοϊδοκοιλιά (πήρε το όνομα αυτό από το σχήμα της) είναι από τις πιο ξακουστές και όμορφες παραλίες όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Σε απόσταση λίγων μόλις λεπτών από το Κορυφάσιο, θα τη βρείτε εύκολα ακολουθώντας τις ταμπέλες. Κάθε καλοκαίρι κατακλύζεται από χιλιάδες τουρίστες πολλών χωρών αλλά και από ντόπιους.

Πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Παλιόκαστρου, γεγονός που την έχει “σώσει” από την υπερεκμετάλλευση και την καταστροφή. Μία από τις λίγες φυσικές παραλίες που ευτυχώς δεν έχει επέμβει ο ανθρώπινος παράγοντας.

Πάνω από την  παραλία της Βοϊδοκοιλιάς βρίσκεται το Παλιόκαστρο, στο οποίο μπορείτε να πάτε με τα πόδια, είτε από την Βοϊδοκοιλιά, είτε από το στενό της Συκιάς (τέρμα παραλίας Ντιβαρίου).

Ανάμεσα στην Βοϊδοκοιλιά και στο Παλιόκαστρο βρίσκεται το Σπήλαιο του Νέστορα. Σύμφωνα με τον μύθο σε αυτή την σπηλιά ο Ερμής έκρυψε 50 βόδια που έκλεψε από τον Απόλλωνα.

Δίπλα στην παραλία της Βοϊδοκοιλιάς βρίσκεται καλά κρυμμένη η παραλία γυμνιστών Γλώσσα.

Η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς θεωρείται αρχαιολογικός χώρος με αποτέλεσμα παρά το φυσικό της κάλλος – ευτυχώς – μέχρι σήμερα, να μην συγκεντρώνει τουριστικές επιχειρήσεις (beach bar, ξαπλώστρες, κλπ) διατηρώντας αμείωτη την φυσική της ομορφιά.

Η πρόσβαση στην παραλία της Βοϊδοκοιλιάς γίνεται:

α. Μέσα από το Πετροχώρι, λίγο πριν μπείτε στο χωριό, στρίβετε αριστερά (με αυτοκίνητο)

β. Από το στενό της Συκιάς (με τα πόδια) είτε ανεβαίνοντας και κατεβαίνοντας το Παλιόκαστρο, είτε περπατώντας από το στενός της Συκιάς, στην ρίζα του βουνού του Παλιόκαστρου προς Βοϊδοκοιλιά (διάρκεια περιπάτου 30 λεπτά)

γ. Από την Γιάλοβα – Ντιβάρι