Ο Υδροβιότοπος της Γιάλοβας βρίσκεται στην παραλία Ντιβαρίου. Είναι μια τεράστια λιμνοθάλασσα όπου εκεί βρίσκουν καταφύγιο πάρα πολλά είδη αποδημητικών πουλιών.

Η άνοιξη είναι η εποχή του υγροβιότοπου, όταν μεταναστεύουν τα πουλιά από την Αφρική στην Ευρώπη. Η Γιάλοβα είναι ο πρώτος μεγάλος σταθμός ξεκούρασης και ανεύρεσης τροφής στο μακρύ ταξίδι τους.

Εδώ σταματούν ερωδιοί, ψαραετοί, φοινικόπτερα, καλαμοκανάδες, αβοκέττες, σκαλίδρες, μπεκατσίνια, τουρλίδες, τρύγγες, γλαρόνια, κούκοι, τρυγόνια και πάρα πολλά άλλα είδη.

Σταθείτε και εσείς να απολαύσετε τη γαλήνη και την ομορφιά τους. Θα σας μαγέψουν με τις παράξενες σιλουέτες τους, με τα πανύψηλα πόδια τους, τα μακριά και αλλόκοτα ράμφη τους, τους λεπτούς και ευ-λύγιστους λαιμούς τους. Θα σας συνεπάρουν με τις αργές χορευτικές κινήσεις τους και θα σας παρασύρουν στο ρυθμό τους.

Είναι σημαντικό για την επιβίωσή τους να σεβαστείτε την ησυχία και την καθαριότητα του χώρου Εδώ στην περιοχή του υγροβιότοπου της Γιάλοβας ζει κρυμμένο στη βλάστηση ένα ακόμα παράξενο είδος ο αφρικανικός χαμαιλέων που αλλάζει χρώμα ανάλογα με τη διάθεσή του